Aj keď sa amarant stal populárnym ako zdravá výživa len nedávno, toto staroveké zrno je v niektorých častiach sveta základnou zložkou potravín už tisíce rokov. Má pôsobivý nutričný profil.
Amarant je skupina viac ako 60 rôznych druhov obilia, ktoré sa pestujú približne 8000 rokov. Tieto obilniny boli kedysi považované za základnú potravinu v civilizáciách Inkov, Mayov a Aztékov.
Amarant je klasifikovaný ako pseudo-zrno, čo znamená, že to nie je technicky zrno ako pšenica alebo ovos, ale má podobný súbor živín a používa sa podobným spôsobom. Jeho zemitá, oriešková chuť sa dá dobre použiť k rôznym jedlám.
Okrem toho, že je toto výživné zrno neuveriteľne všestranné, je prirodzene bezlepkové a bohaté na bielkoviny, vlákninu, mikroživiny a antioxidanty.
Amarantová múka sa vyrába mletím zrelých, suchých, lúpaných semienok amarantu na múku.
Bio; Vegánsky; Z prírodných materiálov; Bez umelých aróm; Bez umelých farbív; Bez konzervačných látok; Bez BSE/TSE; Bez GMO; Neožiarené; Neobsahujúce pridaný cukor; Bezlepkové; Nízky obsah cukru; Bohaté na vlákninu; Zdroj bielkovín; Obzvlášť nízky obsah sodíka/soľ
Dávkovanie, odporúčané použitie, skladovanie
Jedna dávka = ochutnať
konzumovať podľa chuti
Zloženie
100% organická múka zo semien amarantu (Amaranthus L.); Alergény: môže obsahovať stopy sezamu
Tabuľka zložiek
Energie | 1645 kJ/393 kcal |
Tuky | 6,7 g |
- v ktorom nasýtené mastné kyseliny | 1,9 g |
Sacharid | 64 g |
- v ktorom cukry | 1,1 g |
Vláknina | 8,8 g |
Bielkovin | 14 g |
Soľ | 0,04 g |
Pravidelne kontrolujeme naše výživové údaje.
Popisy produktov vychádzajú z informácií poskytnutých výrobcom produktu alebo suroviny, ako aj všeobecných informácií o zložkách produktu, ktoré sú zvyčajne založené na vedeckých publikáciách a nepopisujú špecifické vlastnosti daného produktu. Berte to prosím do úvahy pri čítaní popisov produktov, recenzií, reklám a iných informácií!