Jedlý prírodný tuk, ktorý sa používa všestranne v potravinách, kráse, medicíne a wellness
Kakaovník Theobroma, pôvodom z tropického podnebia Južnej Ameriky, je posvätným stromom Mayov a Aztékov. Kakaové bôby sú lahodnou superpotravinou, pretože obsahujú širokú škálu antioxidantov a ďalších živín. Kakaové bôby vyrobené peruánskymi bioproducentmi obsahujú viac antioxidantov ako červené víno a trikrát viac ako zelený čaj. Kakaové bôby sú bohatým zdrojom minerálov. Surové bôby sa zbierajú ručne, tie najkvalitnejšie sa vyberajú a fermentujú, aby sa znížila ich počiatočná horkosť. Kakaové maslo obsahuje veľké množstvo nasýtených tukov odvodených od zdravých kyselín – kyseliny stearovej a palmitínu. Kakaové maslo je jedlý, kvalitný, jedlý prírodný rastlinný tuk získaný z kakaových bôbov pri výrobe čokolády a kakaa. V priemere 44-46% kakaového masla sa vyrába z kakaového masla, ktoré sa po vysušení získava lisovaním bôbov za studena. Výsledkom operácie je nefiltrované, panenské kakaové maslo, ktoré je čokoládovo hnedej farby a má charakteristickú kakaovú vôňu a chuť. Filtrované kakaové maslo stratí svoju hnedú farbu a bude mať sivobielu alebo žltkastú farbu. Dá sa použiť ako prísada do koláčov a zákuskov, ako aj na výrobu nebeskej čokolády. Kakao je mimoriadne bohaté na rôzne nenasýtené mastné kyseliny, vitamíny, bielkoviny, mangán, draslík a fosfor, no jeho cenné aktívne zložky možno využiť aj v starostlivosti o pleť. Je to jeden z najstabilnejších, vysoko koncentrovaných tukov, ktorý sa topí pri telesnej teplote a okamžite sa vstrebáva do pokožky, preto sa už po stáročia používa na udržanie hebkosti zdravej pokožky. Nachádza sa aj v mnohých kozmetických výrobkoch: ako aktívne zložky v balzamoch na pery, telových mliekach, sprchových géloch, mydlách a krémoch.
VYHLÁSENIE ALERGÉNOV
Týmto potvrdzujeme, že organické kakaové bôby (Peru) neobsahujú žiadne látky spôsobujúce alergie alebo neznášanlivosť ako zložky alebo možnosť krížovej kontaminácie. Zoznam alergénov, ktoré pravdepodobne spôsobia nežiaduce reakcie u vnímavých jedincov, je uvedený v prílohe II k nariadeniu (EÚ) č. 1169/2011. Upozorňujeme, že toto vyhlásenie je založené na informáciách poskytnutých výrobcom produktu.
AUTENČNOSŤ
Organické kakaové bôby (Peru) sú 100% prírodné a neobsahujú žiadne prísady ako cukry, kyseliny, farbivá, konzervačné látky atď.
GMO FREE
Organické kakaové bôby (Peru) nepodliehajú genetickým modifikáciám. Kontroly procesov sú zavedené, aby sa zabezpečilo, že nemôže dôjsť k náhodnej kontaminácii geneticky modifikovanými materiálmi alebo materiálmi získanými z nich. Týmto potvrdzujeme, že organické kakaové bôby (Peru) nepodliehajú označovaniu podľa nariadení EÚ 1829/2003/ES a 1830/2003/ES o geneticky modifikovaných potravinách a krmivách.
PESTICÍDY
Organické kakaové bôby sú v súlade s požiadavkami uvedenými v nariadení Rady (ES) č. 834/2007 (a následných zmenách). Spĺňa tiež prísne normy ekologického poľnohospodárstva Soil Association. Počas výrobného procesu nie sú produkt a obalové materiály vystavené pesticídom ani rezíduám pesticídov. Pesticídy sa neskladujú na mieste, ani sa nepoužívajú vo výrobných alebo skladovacích priestoroch.
ŽIARENIE
Výrobok nebol ožarovaný a je v súlade s nariadením EÚ 1999/3/EC.
VYHLÁSENIE BSE
Organické kakaové bôby (Peru) sú vyrábané výlučne z rastlinných zdrojov a neobsahujú žiadne zložky živočíšneho pôvodu. Nepochádza zo žiadneho živočíšneho zdroja a neprišiel do styku so žiadnymi zložkami živočíšneho pôvodu.
ZVYŠKOVÉ ROZPÚŠŤADLÁ
Vo výrobnom procese sa nepoužívajú žiadne zvyškové rozpúšťadlá.
HLADINA NEŽIADUCICH LÁTOK
Prísne kontrolovaný výrobný proces organických kakaových bôbov (Peru) zabezpečuje, že hladiny nežiaducich látok (ťažké kovy, PAU, mykotoxíny atď.) sú pod limitmi stanovenými legislatívou EÚ (nariadenie Komisie č. 2073/2005, č. 1881/2006 a následné zmeny a doplnenia), vrátane odporúčaní EFSA o potravinových kontaminantoch.
VYHLÁSENIE O TESTOVANÍ NA ZVIERATÁCH
Produkt nebol testovaný na zvieratách.