Potraviny nasýtené antioxidantmi, uznávané ako prispievajúce k zdravej srdcovej funkcii
Kakaovník Theobroma, pôvodom z tropického podnebia Južnej Ameriky, je posvätným stromom Mayov a Aztékov. Kakaové bôby vyrobené peruánskymi bioproducentmi obsahujú viac antioxidantov ako červené víno a trikrát viac ako zelený čaj. Kakaové bôby sú bohatým zdrojom minerálov. Surové fazuľové struky sú zbierané ručne, vyberané z najlepšej kvality a fermentované, aby sa znížila ich počiatočná horkosť. Potom, čo sa usušená fazuľa očistí v čistej vode, ošúpe a vykrojí semená, rozdrví. Tie sa melú na kakaové cesto. Tuk pasty sa extrahuje z pevnej látky, zvyšok sa suší a melie na jemný kakaový prášok. Kakaový prášok obsahuje menej tuku a viac vlákniny ako fazuľa. Výrobný proces zachováva významnú časť nutričnej hodnoty fazule bez prísad.
Vďaka obsahu antioxidantov má peruánsky kakaový prášok prirodzený bunkový ochranný účinok a môže tak pomôcť spomaliť proces starnutia. Ako významný zdroj horčíka je nevyhnutný pre správnu funkciu nervov a svalov a je známy aj svojimi účinkami na zlepšenie nálady a energizujúce účinky. Kakao je mimoriadne bohaté na antioxidačné flavonoidy, superpotravinu, o ktorej je známe, že pomáha udržiavať zdravé fungovanie srdca a môže znížiť riziko mŕtvice a rakoviny. 50% jeho hmotnosti tvoria tri druhy tukov, ktoré nášmu telu neškodia a nezvyšujú cholesterol. Jedným z nich je tuk olivového oleja, kyselina olejová, kyselina stearová a kyselina palmitová a kakao obsahuje niekoľko aminokyselín ako tryptofán a argín. Kakaový prášok je mimoriadne široko používaný a je najdôležitejšou zložkou v nespočetných potravinách, nápojoch a cukrovinkách.
VÝROBNÝ PROCES
Sušenie kakaových bôbov → čistenie a triedenie → praženie → preosievanie → mletie → rafinácia → sterilizácia → filtrácia → lisovanie → drvenie → drvenie a filtrovanie → balenie
VYHLÁSENIE ALERGÉNOV
Týmto potvrdzujeme, že organické kakaové bôby (Peru) neobsahujú žiadne látky spôsobujúce alergie alebo neznášanlivosť ako zložky alebo možnosť krížovej kontaminácie. Zoznam alergénov, ktoré pravdepodobne spôsobia nežiaduce reakcie u vnímavých jedincov, je uvedený v prílohe II k nariadeniu (EÚ) č. 1169/2011. Upozorňujeme, že toto vyhlásenie je založené na informáciách poskytnutých výrobcom produktu.
AUTENČNOSŤ
Organické kakaové bôby (Peru) sú 100% prírodné a neobsahujú žiadne prísady ako cukry, kyseliny, farbivá, konzervačné látky atď.
GMO FREE
Organické kakaové bôby (Peru) nepodliehajú genetickým modifikáciám. Kontroly procesov sú zavedené, aby sa zabezpečilo, že nemôže dôjsť k náhodnej kontaminácii geneticky modifikovanými materiálmi alebo materiálmi získanými z nich. Týmto potvrdzujeme, že organické kakaové bôby (Peru) nepodliehajú označovaniu podľa nariadení EÚ 1829/2003/ES a 1830/2003/ES o geneticky modifikovaných potravinách a krmivách.
PESTICÍDY
Organické kakaové bôby sú v súlade s požiadavkami uvedenými v nariadení Rady (ES) č. 834/2007 (a následných zmenách). Spĺňa tiež prísne normy ekologického poľnohospodárstva Soil Association. Počas výrobného procesu nie sú produkt a obalové materiály vystavené pesticídom ani rezíduám pesticídov. Pesticídy sa neskladujú na mieste, ani sa nepoužívajú vo výrobných alebo skladovacích priestoroch.
ŽIARENIE
Výrobok nebol ožarovaný a je v súlade s nariadením EÚ 1999/3/EC.
VYHLÁSENIE BSE
Organické kakaové bôby (Peru) sú vyrábané výlučne z rastlinných zdrojov a neobsahujú žiadne zložky živočíšneho pôvodu. Nepochádza zo žiadneho živočíšneho zdroja a neprišiel do styku so žiadnymi zložkami živočíšneho pôvodu.
ZVYŠKOVÉ ROZPÚŠŤADLÁ
Vo výrobnom procese sa nepoužívajú žiadne zvyškové rozpúšťadlá.
HLADINA NEŽIADUCICH LÁTOK
Prísne kontrolovaný výrobný proces organických kakaových bôbov (Peru) zabezpečuje, že hladiny nežiaducich látok (ťažké kovy, PAU, mykotoxíny atď.) sú pod limitmi stanovenými legislatívou EÚ (nariadenie Komisie č. 2073/2005, č. 1881/2006 a následné zmeny a doplnenia), vrátane odporúčaní EFSA o potravinových kontaminantoch.
VYHLÁSENIE O TESTOVANÍ NA ZVIERATÁCH
Produkt nebol testovaný na zvieratách.