Maca, nazývaná andská superpotravina, je obľúbená u peruánskych domorodcov. Maca pestovaná na jar je koreňová zelenina, ktorá sa pestuje v nadmorskej výške 3500 metrov. Maca má charakteristickú sladovú chuť, ktorá sa hodí ku kakau, ďalšej superpotravine. Pre dosiahnutie najlepšej kvality sa korene maca čistia v prírodnej vode a následne sa sušia. Tepelná úprava rozkladá molekuly škrobu, čo uľahčuje trávenie macy a biologickú dostupnosť ďalších živín. Koreň maca sa potom rozomelie na jemný prášok a zapuzdrí. Nazýva sa aj peruánsky ženšen. Je tiež známe, že má energizujúci, posilňujúci, vytrvalosť zlepšujúci a lepší emocionálny stav. V drsných poveternostných podmienkach (chlad, silný vietor, intenzívne slnečné žiarenie) žije v podmienkach, ktoré sú pre väčšinu rastlín obzvlášť nepriaznivé. Podľa vedeckých výskumov je maca obzvlášť bohatá na aminokyseliny, fytonutrienty, mastné kyseliny, vitamíny a minerály. Je mimoriadne bohatý na živiny, ako aj energizéry, a preto si mnohí myslia, že ide o jeden z najlepších prírodných doplnkov stravy na svete. Jednou z najprospešnejších vlastností maca je jej regulačný, stimulačný a vyrovnávajúci účinok na hormonálnu homeostázu u mužov aj žien. Chuť je podobná praženej čakanke, ktorá chemickými stimulantmi poškodzuje náš nervový systém. Maca na druhej strane nie je kofeínový stimulant, ale stimulačná bylinka, ktorá udržuje naše zdravie prirodzeným spôsobom. Rozdiel medzi maca a želatinizovanou maca je v tom, že škrob je odstránený zo želatínovaného maca prášku, vďaka čomu je koncentrovanejší, ľahšie absorbovaný telom a lepšie absorbovaný.
VYHLÁSENIE ALERGÉNOV
Týmto potvrdzujeme, že organické kapsuly Maca (želatinizované, čierne) neobsahujú žiadne látky spôsobujúce alergie alebo neznášanlivosť ako zložky alebo možnosť krížovej kontaminácie. Zoznam alergénov, ktoré pravdepodobne spôsobia nežiaduce reakcie u vnímavých jedincov, je uvedený v prílohe II k nariadeniu (EÚ) č. 1169/2011. Upozorňujeme, že toto vyhlásenie je založené na informáciách poskytnutých výrobcom produktu.
AUTENČNOSŤ
Bio kapsuly Maca (želatinizované, čierne) sú 100% prírodné a neobsahujú žiadne prísady ako cukry, kyseliny, farbivá, konzervačné látky atď.
GMO FREE
Bio kapsuly Maca (želatinizované, čierne) nepodliehajú genetickým modifikáciám. Kontroly procesov sú zavedené, aby sa zabezpečilo, že nemôže dôjsť k náhodnej kontaminácii geneticky modifikovanými materiálmi alebo materiálmi získanými z nich. Týmto potvrdzujeme, že tento produkt nepodlieha označovaniu podľa nariadení EÚ 1829/2003/ES a 1830/2003/ES o geneticky modifikovaných potravinách a krmivách.
PESTICÍDY
Bio kapsuly Maca (želatinizované, čierne) spĺňajú požiadavky uvedené v nariadení Rady (ES) č. 834/2007 (a následných zmenách). Spĺňa tiež prísne normy ekologického poľnohospodárstva Soil Association. Počas výrobného procesu nie sú produkt a obalové materiály vystavené pesticídom ani rezíduám pesticídov. Pesticídy sa neskladujú na mieste, ani sa nepoužívajú vo výrobných alebo skladovacích priestoroch.
ŽIARENIE
Výrobok nebol ožarovaný a je v súlade s nariadením EÚ 1999/3/EC.
VYHLÁSENIE BSE
Bio kapsuly Maca (želatinizované, čierne) sú vyrobené výhradne z rastlinných zdrojov a neobsahujú žiadne zložky živočíšneho pôvodu. Nepochádza zo žiadneho živočíšneho zdroja a neprišiel do kontaktu so žiadnymi zložkami živočíšneho pôvodu.
ZVYŠKOVÉ ROZPÚŠŤADLÁ
Vo výrobnom procese sa nepoužívajú žiadne zvyškové rozpúšťadlá.
HLADINA NEŽIADUCICH LÁTOK
Prísne kontrolovaný výrobný proces organických kapsúl Maca (želatínované, čierne) zabezpečuje, že hladiny nežiaducich látok (ťažké kovy, PAH, mykotoxíny atď.) sú pod limitmi stanovenými legislatívou EÚ (nariadenie Komisie č. 2073/2005, č. 1881/ 2006 a následné zmeny) vrátane odporúčaní EFSA o potravinových kontaminantoch.
VYHLÁSENIE O TESTOVANÍ NA ZVIERATÁCH
Produkt nebol testovaný na zvieratách.